Снимка: архив Reuters
fallback

Първите камиони, превозващи руска хуманитарна помощ за Югоизточна Украйна, са напуснали Украйна и се намират на руския контролно-пропускателен пункт „Донецк”. Това предаде РИА Новости.

Няколко десетки камиони са напуснали украинския КПП „Изварино” и в момента се намират на руския пункт, където граничните служители провериха документите им.

Oще по темата
По думите на митническия представител Раян Фарушкин митническата проверка вече е проведена и първата колона от 34 камиона вече е влязла в Русия.

Фарушкин уточни, че се очаква общо шест колони от камиони да напуснат Украйна от КПП „Изварино-Донецк”.

Руският хуманитарен конвой влезе в Украйна вчера без да спази исканията на Киев и беше обвинена в „пряко нашествие”. Заради това спешно се събра и Съветът за сигурност, но той не можа да излезе с единна позиция.

Постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин заяви след заседанието, че то му напомнило за кралството на кривите огледала, понеже някои членове Съвета не се интересували от факта, че в Украйна загиват хора, че там има хуманитарна катастрофа, а се вълнували само от хуманитарния конвой на Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Периметър

преди 9 години

Укрите са разгромени ,днес опълченците са превзели няколко града, седем склада с боеприпаси,инищожили са 50 бринурани машини на фашагите , парада на позора и поражението е Киев ......кеф...

85

Минувач

преди 9 години

ua-today/modules/myarticles/article_storyid_70124.htmlСнимки из космоса подтверждают информацию о разграблении украинских заводов гумконвоемua-today/modules/myarticles/article_storyid_70108.html

84

Минувач

преди 9 години

"Гуманитарный" грабеж. Что увезли КамАЗы Путина?Краснодон: На заводе "Юность" стоят минимум шесть машин гуманитарки. Постоянные звуки и лязги железа. Грузят оборудование. Перед закрытием завода там поставили японское оборудование. Выпускали реле и микросхемы для ракет и подводных лодок. Долгое время стоял закрытым.ОАО "Юность", специализирующееся сегодня преимущественно на производстве различного вида реле, предприятие-монополист СНГ по производству специализированной продукции для

fallback