Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Американският президент Барак Обама призова Конгреса да даде нови правомощия на специалната банка, която дава кредити на експортно ориентирания бизнес в страната.

Държавният глава посочи успехите на американската индустрия в последното полугодие, в което бяха създадени почти 1,5 млн. нови работни места. По думите му тази инерция, водена от износа, трябва да бъде запазена на всяка цена.

Ние продаваме стоки, произведени в Америка, на останалата част на света повече отвсякога. Американският износ бележи връх в историята. Работихме много, за да отворим нови пазари за нашия бизнес. Миналата година 11 млн. нови работни места бяха създадени, благодарение на експорта, каза той.

За да ускорим процеса, Американската експортна банка трябва да бъде преупълномощена да изпълнява дейността си, допълни Обама.

По думите му Конгресът няма друг избор, защото тя помага на американските компании да направят следващата крачка и да направят малкия или средния си бизнес глобален. Още повече, че заплатите в експортно ориентираните фирми са с около 15% по-високи от тези, които оперират на вътрешния пазар.

Повече вижте във видеото на Bulgaria On Air



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Румбо

преди 9 години

Сетиха се,че производство трябва,а не скъпи услуги,ама късно!Увлечени в измамни схеми за печалби,загубиха водеща роля в индустрията.Китай вече не може да бъде настигнат по икономически път!Остава военния.Обаче там има голяма пречка-Русия!Няма как да съборят Китай,без да неутрализират руснаците.Затова е цялата дандания в Украйна!Години наред внушаваха на хохлите,че единствената пречка пред благоденствието е Русия!Това успя,ама не съвсем-та се наложи и преврат да направят и избият несъгласните!

58

Анонимен

преди 9 години

Е то нали войната в Украйна е да махнат Русия от европейския пазар и да се набутат те, пазар им трябва че иначе загиват. И безплатни суровини им трябват ама гадните руснаци без пари не дават.

57

Анонимен

преди 9 години

89.Ти не живееш на запад, съжалявам .Нямаш и икономическо образование !Гледай си тира , за Германия ! Чао !

fallback