Снимка: архив, Reuters
fallback

Трийсет и четирима души са убити в сражения между проруските сепаратисти и правителствените сили в Донецка област през последните 24 часа, съобщи областното правителство, цитирано от ДПА.

Тежки сражения, включително с артилерия, се водят в контролирания от бунтовниците град Донецк и източните му покрайнини.

Министерството на вътрешните работи в Киев съобщи по-рано днес, че девет войници са били убити, когато правителствените войски и доброволческият батальон "Донбас" превзеха град Иловайск от сепаратистите.

Не е ясно дали деветимата военни са включени в броя на жертвите, посочен от украинските власти.

През Иловайск преминават железопътна линия и магистрала, които свързват Донецк с руската граница, отбеляза Асошиейтед прес.

Пожар избухна в коксохимически завод в град Макеевка след попадение на артилерийски снаряд, съобщиха очевидци от мястото на събитието. Работниците са евакуирани, а производството - спряно, предаде ИТАР-ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Шоп

преди 9 години

До дедо Манозащо България беше преди Гърция и Турция по доходи, икономическо и социално развитие преди 1989г а сега е на светлинни години след тях-----------Защото социалистическият експеримент в България се провали, а капитализмът в Гърция и Турция продължава да се развива.

23

Точен

преди 9 години

А защо през 718г Хан Тервел и българите разбиват арабите? А сега сини и червени се чудят накъде да се наведат. Я на запад, я на изток.

22

Точен

преди 9 години

До 1989 не бяхме толкова изостанали. Изостанахме много, след като дойдоха демокралите на Кофтоф, Царя с имотите, ***, който през половин година ходи на отчет отвъд океана...Изостанахме, щото такива като русофоба по-долу вместо да си запазят производството, го разпродадоха и първата им работа бе да си купят чисто нов джип. Сега блеят по ЕС и сЕщ, дават по 500 лв заплата и въртят геврека на кола за над 50 000 лв поне.

fallback