Снимка: Reuters
fallback

Украински правителствени сили са превзели полицейски участък в Луганск и са издигнали украинския флаг там, съобщи говорител на украинската армия, цитиран от Ройтерс.

Луганск от април е под контрола на проруски сепаратисти, които провъзгласиха там Луганска народна република, припомня БТА.

Говорителят Андрий Лисенко допълни, че през последните 24 часа от Русия в Украйна е било вкарано ново военно оборудване, включително три ракетни системи "Град" и е имало 10 нарушения на украинското въздушно пространство от руски безпилотни самолети.

След като по-рано днес говорител на щаба на антитерористичната операция на украинските власти срещу сепаратистите в Източна Украйна съобщи, че сепаратисти са свалили украински изтребител МиГ-29, пресцентърът на армията в Югоизточна Украйна обявиха, че са свалени още два самолета, предаде ИТАР-ТАСС.

Според сведенията пилотите на самолетите "Су-25" са се катапултирали и се издирват в района на град Краснодон. В самият Краснодон, който е под контрола на сепаратистите, обстановката е спокойна.

В Донецк при сблъсъци между сепаратистите и правителствената армия вчера са загинали 10 мирни граждани, цитира ИТАР-ТАСС съобщение на градския съвет. Прекъснато е електричеството в миньорския квартал Абакумово и в жилищни сгради около мина "Трудовская".

Същевременно Кремъл опроверга съобщения, препредадени от "премиера" на  самопровъзгласилата се Донецка народна република Александър Захарченко, че Русия е доставила военна техника на проруските сепаратисти в Украйна, съобщи Франс прес.

Нееднократно сме казвали, че там не се доставя никаква техника, подчерта прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков в интервю за руско радио, цитирано от ИТАР-ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

149

До 252

преди 9 години

Ти гледай да не гризнеш някой фашистки ***!

148

Анонимен

преди 9 години

Всеки знаеше, че руската зган най-на края ще гризне дръвчето!

147

Анонимен

преди 9 години

Поредният " чувал " от който най вероятно ще оцелеят няколко сополиви и подсмърчащи свинепаси. Най вероятно отново да им остъргват овъглените останки от пода. ...

fallback