Снимка: БТА
fallback

Изборът на превозно средство от папа Франциск за петдневната му визита в Южна Корея очарова домакините му, предаде Асошиейтед прес.

В Южна Корея, където влиятелните личности обикновено се придвижват в скъпи и луксозни коли, папата направи впечатление с това, че напусна летището в Сеул в малка черна "Киа Соул", която мнозина южнокорейци биха сметнали за несъответстваща на положението му.

Южнокорейските медии писаха подробно за молбата на Франциск да му предоставят най-малката възможна южнокорейска кола по време на визитата му. Кадрите на усмихнатия Франциск, който маха през сваления прозорец на малката кола, предизвика множество коментари в социалните мрежи. В "Туитър" един потребител писа "Папата се качи на "Соул" (душа), понеже има душа."

Папа Франциск се отказа от бронираните "папамобили", които предшествениците му ползваха при пътуванията си и призова католическите свещеници по света да се придвижват в скромни коли. Когато е във Ватикана, Франциск използва син "Форд Фокус" или открита кола, която му позволява да се здрависва с хората.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

V

преди 9 години

Римското културно наследство е обида към паметта на предците и кръвта ми .

9

V

преди 9 години

Няма ден в който папата да не бъде в емисията . Културният империализъм е силен , но Ватикана ще пише на кирилица , като цена за своята агресия и арогантност от над 1000 год. .Вие никога няма да асимилирате културно България .. к*рви ! Всички кучета без майки , заемащи постове от полицай до журналист , ще наторят свещената българска земя с гнусната си предателска плът .Няма да има прошка .Крвъвта ви ще ни запомne кучета .

8

СТОЛИЧАН СОФИЯНСКИ

преди 9 години

Да "я" пазят,да не би другаря Ким -ти. Да я "порази",с някоя"крилата ракета"!

fallback