Снимка: БТА

Изборът на превозно средство от папа Франциск за петдневната му визита в Южна Корея очарова домакините му, предаде Асошиейтед прес.

В Южна Корея, където влиятелните личности обикновено се придвижват в скъпи и луксозни коли, папата направи впечатление с това, че напусна летището в Сеул в малка черна "Киа Соул", която мнозина южнокорейци биха сметнали за несъответстваща на положението му.

Южнокорейските медии писаха подробно за молбата на Франциск да му предоставят най-малката възможна южнокорейска кола по време на визитата му. Кадрите на усмихнатия Франциск, който маха през сваления прозорец на малката кола, предизвика множество коментари в социалните мрежи. В "Туитър" един потребител писа "Папата се качи на "Соул" (душа), понеже има душа."

Малката кола на папата очарова южнокорейците

Папа Франциск се отказа от бронираните "папамобили", които предшествениците му ползваха при пътуванията си и призова католическите свещеници по света да се придвижват в скромни коли. Когато е във Ватикана, Франциск използва син "Форд Фокус" или открита кола, която му позволява да се здрависва с хората.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase