Снимка: архив, Reuters

В Московска област са заловени петима членове на банда, извършила над 25 убийства и други тежки престъпления, съобщи за ИТАР-ТАСС Следственият комитет на Русия.

Престъпната организация, създадена и ръководена от Аслан Агиев, роден в Грузия, действала от 2007 г. в Москва и република Северна Осетия. Тя наброявала над 30 участници.

При съвместна операция на Федералната служба за сигурност и МВР на Северна Осетия тази нощ са задържани хора от бандата, обявени за федерално и международно издирване - Инал Засеев, Роберт Багаев, Руслан Юртов, Ерик Таутиев и Дмитрий Кодоев.

През 2008 г. нейни членове са убили например кмета на Владикавказ Виталий Караев, шефа на отдела за борба с организираната престъпност към МВР на Северна Осетия Марк Мецаев, вицепремиера на републиката Казбек Пагиев, неговия шофьор Владимир Гасиев и др.

При обиск в едно от жилищата, където се укривали бандитите, са иззети 49 огнестрелни оръжия руско и чуждестранно производство, включително автомати, 36 гранати, над 7 хил. патрона, взривни устройства, радиостанции, униформи на пътната полиция и др. Част от членовете на бандата вече са осъдени, 13 души са под стража, срещу двама се водят процеси, а 10 бандити са обявени за издирване - сред тях е и главатарят.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase