Снимка: Reuters
fallback

Автоколона на руското министерство на извънредните ситуации отпътува от Подмосковието с хуманитарна помощ за Югоизточна Украйна, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на свой кореспондент на място.

Конвоят се състои от близо 280 товарни автомобила. Той превозва общо 2000 тона хуманитарна помощ.

Пратката включва 400 тона зърно, 100 тона захар, 62 тона детски храни, 54 тона медицински материали и лекарства, 12 хиляди спални чувала и 69 електростанции с различна мощност.

Вчера руският президент Владимир Путин уведоми в телефонен разговор председателя на Европейската комисия Жозе Барозу, че страната му ще изпрати хуманитарен конвой в Югоизточна Украйна под егидата на Международния комитет на Червения кръст. Детайлите около мисията са съгласувани с украинските власти, увери руският министър на външните работи Сергей Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Алекси

преди 9 години

До Анонимен 63Понеже си изключително ***, ще ти кажа, че тази симпатична жена е внучка на великия учен- физиолог и лекар академик Богомолец, на когото е кръстен Института по физиология на УАН в Киев, който между другото, е много над световното ниво. Самата тя е виден лекар, краевед (поддържа един замък - музей), певица на украински и руски народни песни, общественичка и любимка на тамошното общество. А ти: "гъска....да си получи хонорара...". Ясно ми е мисловното ти равнище!

59

зизи

преди 9 години

До ukrainecа аз си мисля 4е в западнхата 4аст на русия има някакви *** дето им викат украинци и са пренаселени там можеби мястото им е не в крим ами другото а сетих се крематориум

58

Анонимен

преди 9 години

ами др Путин за Киев кога ще пратиш хуманитарна помощ, само че тя да е по американскому "хуманитарна"?

fallback