Снимка: Reuters
fallback

Почина първият европеец, заразен с вируса Ебола, който отне живота на повече от 1000 души в Западна Африка. Испанският мисионер Мигел Пахарес, на 75 години, почина в болницата в Мадрид, където бе настанен, след като беше превозен с медицински самолет от Либерия на 7 август, предаде Ройтерс.

Oще по темата

Отец Пахарес от Ордена Сан Хуан де Диос беше репатриран заедно с монахинята Хулиана Боноха, чиито изследвания дадоха отрицателен резултат.

В началото на седмицата испанското министерство на здравеопазването съобщи, че е позволило по изключение на отец Мигел Пахарес да бъде приложено лечение с експерименталното лекарство ZMapp, с което вече бяха лекувани двамата американци, заразени с Ебола в Либерия.

Последният взрив на Ебола е най-мащабният и най-продължителният, регистриран някога. Болестта отне досега живота на повече от 1000 души. Тя се появи през март в Гвинея и оттогава се разпространи в Сиера Леоне, Либерия и Нигерия.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

страшимир

преди 9 години

Болестта е описана още преди повече от 100г от Жул Верн в романа му ,, Алената чума,, . Дори се посочва пикът на разпространение 2015г. Не мислите ли че е доста странно съвпадение.

10

misle6t pone malko

преди 9 години

в защита на чернокожите мога да кажаразликата между *** българин и Умен българин е много по голяма от разликата между чернокож и шимпанзе

9

:-(

преди 9 години

В някой от статиите в чужди издания се прокрадва съмнението, че лекарството което е било доставено за него не му е било приложено а е позачезнало.

fallback