Андерс Фог Расмусен. Снимка: Reuters
fallback

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заяви, че име "голяма вероятност" Русия да извърши военна интервенция в Източна Украйна, предаде Ройтерс.

На въпрос на агенцията как Расмусен оценява шансовете за руска инвазия, генералният секретар на НАТО отговори: "Много голяма вероятност". Той добави, че Москва запазва засиленото си военно присъствие по източната граница на Украйна.

Oще по темата
"Виждаме как Русия развива реториката си и търси претекст за такава операция под прикритието на хуманитарна операция и виждаме военно разгръщане, което може да бъде използвано за извършването на такава незаконна военна операция в Украйна", каза Расмусен.

От своя страна Русия заяви, че ще изпрати хуманитарна помощ в Украйна само ако всички страни в конфликта се споразумеят за тази стъпка. Това каза пред журналисти говорителят на руския президент Владимир Путин, Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

Хуманитарна помощ на Украйна ще бъде оказана незабавно след съгласуването на всички нюанси, каза Песков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Тече много напрегната работа. Ако успеем да съгласуваме всички условия и нюанси, помощ ще бъде оказана незабавно, тъй като трагичната хуманитарна обстановка в района не търпи отлагане, каза Песков.

Украйна неколкократно заяви, че се опасява от инвазия от страна на Русия под прикритието на хуманитарна операция. Западни политици също заявиха, че всеки опит на Москва едностранно да прати хуманитарна мисия в Украйна ще се разглежда като инвазия, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

196

Az

преди 9 години

За да разберем какво точно се случва трябва да четем и руските сайтове.Тук пропагандната машина бачка здраво. Оказва се ,че по предварителен сценарий са жертвали Боинга с цел да предизвикат намеса от ЕU и USA. Още по вероятно е този сценарий да е подсказан от ЦРУ............

195

Анонимен

преди 9 години

Всяка седмица НАТО говори едно и също - ей сега Русия ще нападне. Сменете плочата.

194

анонимен

преди 9 години

Тия Нато И Сащ какво лаят кат бесни *** ? Хората от Русия просто искат да помогнат на бедстващите без ток без вода без лекарства и тн. Не трябва ли да им се помогне ??

fallback