Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Над 100 са жертвите на въздушни удари срещу Ивицата Газа само от последната нощ. Тел Авив и Хамас се обвиняват взаимно за прекратеното примирие.

В същото време Американският сенат одобри отпускането на 225 милиона долара, с които да бъде финансирана израелската противовъздушна отбрана „Железен купол". Системата се използва за прихващане на ракетите, изстреляни от палестинските територии срещу Израел.

След тежките бомбардировки американският президент Барак Обама заяви, че ще направи всичко възможно, за да организира нов кръг от преговори за примирие между двете страни. Изявлението на държавния глава идва малко след като Конгресът одобри 225 милиона долара за попълване на арсенала на системата "Железен купол" в Израел.

Противоракетният щит е успял да свали десетки ракети, изстреляни от Хамас, откакто започнаха бойните действия в Газа преди три седмици. Съединените щати остро осъдиха убийството на двама израелски войници и отвличането на друг от палестински бойци и обвиниха ислямистката групировка за нарушаване на примирието.

От своя страна Хамас обяви, че не знае какво се е случило с 23-годишния Хадар Годин, който изчезна при операция на израелските сили.

Американският държавен секретар Джон Кери призова международната общност да увеличи усилията за прекратяване на нападенията срещу Израел. Страхувайки се от изостряне на насилието в Газа, Кери призова Турция и Катар да използват влиянието си за постигане на освобождаването на войника, чието отвличане доведе до рухване на примирието между Израел и Хамас.

Най-малко 1 600 са жертвите от палестинска страна от началото на военните действия. От израелска страна убитите войници са 61.

Още във видеото на Bulgaria On Air



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

The Judge

преди 9 години

Истинския противник на световния мир не са някакви имагинерни глупости за милиарди ядрени бомби дето Израел крие незнайно къде и как ( може би ще намесите и някое паралелно измерение, а защо не и направо еврейски звездни разрушители? ), а яростния и войнстващ ислям. Занимавал съм се с изучаване на тази религия и в нея се счита направо за геройство да ликвидираш някой с различна религия от тяхната. Недейте да забравяте, че 500 години сме били под робството не на евреи, а на хора изповядващи ислям

24

The Judge

преди 9 години

Най-голямата тъпотия която съм чувал е за някакъв еврейски световен заговор с идея да унищожи света. Хора, съжалявам, че ще ви го кажа, но тия идеи ги оставете за някой жълт таблоид. Израел не е откраднал нечии чужди земи, те са им бащиния още отпреди 2000 години. Все едно турците да обвинят нас, че сме им откраднали територията. Аз лично лошо от евреи не съм видял, а имам такива познати и дори приятели. Съмнявам се, че някой от привържениците на ционисткия заговор са виждали евреин на живо.

23

Анонимен

преди 9 години

До Писна миАко Израел не избиваше арабите,тогава от какъв зор арабите сами ще искат настаняването на международни мироопазващи сили в Газа?

fallback