Снимка: архив, Reuters
fallback

Федералното управление за гражданска авиация на САЩ забрани на американски авиокомпании да извършват полети над Ирак на височина под 9145 метра заради "потенциално опасната ситуация, предизвикана от въоръжения конфликт в страната". Това посочва организацията в изявление от четвъртък вечерта, предаде ИТАР-ТАСС.

По-рано минималната разрешена височина за самолети от САЩ при полети над Ирак бе 6 километра. Федералното управление им забрани освен това да използват две от международните летища на близкоизточната страна - в Ербил и в Сулеймания (Иракски Кюрдистан).

Новото решение на федералните власти в САЩ бе взето след катастрофата с украинския Боинг в Източна Украйна преди почти две седмици, посочва агенцията, посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Геро

преди 9 години

абе..по-тъмна снимка не можаха ли да сложат на самолет тия редактори?! Така или иначе ги гепят от нет-а...все едно са хвърчали с делтапланер след американският самолет над Ирак да го снимат баси...Репортажна снимка някак да изглежда...

2

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 2Ама разбира се, Путин и проруските сепаратисти! Не бе, не става дума за кюрдите, а за тези от Донецк и Луганщината говорим!

1

Дойн

преди 9 години

Е затова ли свалиха Садам, сега да не смеят дори да прелитат над Ирак!?Да се чуди човек има ли по-*** начин да харчиш пари и губиш хора?Затова ли умираха и американци, а и наши момчета си отидоха?В крайна сметка какво загуби България от подкрепата си за Щатите в Ирак - войници, ембарго преди войната, опростен външен дълг... и всичко това да падне един диктатор и на негово място да дойдат ислямисти!? Апропо - над Либия може ли още да се лети?

fallback