Снимка: Reuters
fallback

Боливия обяви Израел за терористична държава в знак на протест срещу военната му операция в Ивицата Газа, предаде Франс прес.

Президентът Ево Моралес заяви, че Израел нарушава принципите за зачитане на живота и на елементарните права, които са в основата на мирното съвместно съществуване на международната общност и нарече страната "терористична държава”.

Освен това той обяви и намерението си да въведе визи за израелските граждани заради офанзивата, предаде ИТАР-ТАСС.

През 2009 година Боливия скъса дипломатическите си отношения с Израел след подобна военна операция срещу Газа. Същото направиха и други леви режими в Латинска Америка като Венецуела и Куба.

След Бразилия и Еквадор миналата седмица, вчера Чили, Перу и Салвадор също извикаха за консултации посланиците си в Израел и изразиха дълбоко безпокойство от причиняването на цивилни жертви.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

@80

преди 9 години

Моя позната лекарка, например? Нямам предвид елитните специалисти в София, имам предвид редовите лекари, при които е най-вероятно човек да попадне. Тези, на които им се налага да искат такса екип и всякакви други безумия, за да си докарат някакви добри пари.А ако заплатите на лекарите не бяха малки, те намаше да са най-бързо емигриращите български специалисти! Да не говорим за абсурдното качество на БГ здравеопазването. Но това е нещо, което човек докато не изпита, не може да осъзнае.

61

Анонимен

преди 9 години

До me Кой ти е казал, че заплатите на лекарите са малки?

60

me

преди 9 години

И ми е много интересно, с хубавата ти заплатка и работа, как ще отидеш на лекар като ти се наложи (рано или късно се налага), и ще се оставиш в ръцете на екипа, когато знаеш, че заплатите им са толкова малки, че не им стигат не просто за техника, образование и опит на световно ниво, но и за качествена храна и спокойна почивка. Нали се сещаш, че общество от програмисти и мереинджейчета не може да съществува? Колкото и да ти е хубава заплатата, рано или късно опираш до другите! А те мизерстват!

fallback