Снимка: YouTube
fallback

Служителите в нелицензирана румънска детска градина бият децата и им крещят. Това се вижда във видеоклип от охранителна камера, която изглежда, че погрешка е била оставена включена, съобщи euronews.com.

Видеото показва как жена неколкократно удря и бута децата, защото не са си легнали да спят. Отношението към децата е изключително грубо.

Във видеото се чуват и виковете на една от служителките, която заплашва децата: "Ако не направите каквото ви кажа, ще ви ударя по главата. Просто си лягайте, иначе ще ви ударя силно и ще ви изгоня отвън на студа."

Заснето е също как на децата им се дава сок, в който има червено вино, за да могат да заспят по-лесно. След това пък им дават и кафе, за да бъдат будни, когато родителите им дойдат да ги вземат.

Родителите са шокирани от скандалните клипове и са започнали съдебни дела. Но въпреки оплакванията детската градина продължава да е отворена. Тя не е лицензирана от правителството и ще продължи да работи, докато наказателните дела не бъдат приключени.

Според сайта на градината детското заведение държи много на грижата към децата.

Боят с цел възпитание в училище е преустановен в Румъния през 1948 г., а през 2004 г. е забранен и у дома. Но от коментарите под видеото се оказва, че румънците не намират нищо нередно в записа от камерите. Реплики от типа "насилието е сравнително леко", "не е толкова екстремно" и "не виждам никаква злоупотреба тук" представят общото отношение на ръмунците към боя на деца.

Според доклад на УНИЦЕФ насилието вкъщи и в училище е във висока степен спрямо световните стандарти.

Проучване, направено през 2007 разкрива, че 12% от запитаните в проучването са познавали деца, които са били жертви на домашно насилие в семейства на приятели или съседи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Анонимен

преди 9 години

Детето се извежда настрани, така, че да не му се нарани самочувствието и егото пред останалите. Обяснява му се ситуацията. Ако продължава, се наказва с лишение от нещо или изолация. Понякога е оздравително да получи няколко шамара, но не пред останалите. Да, не е хубаво деца да се бият, но понякога се налага, за да не порастнат с чувството ,че наказанието не съществува и да правят каквото и както поискат.

71

Izgrev/burgas

преди 9 години

Tova kakuv boi e be? Prez 80te v uchilishte ni spukvaha v burgas, i posle ti pisheha zabelejka v teftera, i posle vkuhti vtora sesia, maika mi se umarqshe da zamahva. Shto boi sam izql ot pred uchilishtna do 12 klas ne e istina. Gospodin Kiosev ot Dobri Chintulov po biologia, zagrqvashe s men vseki den, no shte go uvajavam dokato sam jiv

70

123

преди 9 години

САМО БОЙ! НИЩО ДРУГО НЕ ПОМАГА НА МАМИНИТЕ ЛИГЛЬОВЦИ! И МЕН КАТО МАЛЪК СЪМ ЯЛ БОЙ ,АМА ДОБРЕ,ЧЕ МЕ НАКАЗВАХА ИНАЧЕ,КОЙ ЗНАЕ КАКВО ИЗЧАДИЕ ЩЯХ ДА БЪДА! МАЛКИТЕ ДЕЦА ОТ РАННА ВЪЗРАСТ САМО БОЙ,ЯК ПЕРДАХ И НАКАЗАНИЯ,ЗА ДА БЪДАТ ПРИМЕРНИ ГРАЖДАНИ НА НР БЪЛГАРИЯ!

fallback