Снимка: Reuters, архив
fallback

Новите санкции срещу Русия бяха определени като „неизбежни“ от страна на германския канцлер Ангела Меркел.

„Нееднократно сме подчертавали, че анексирането на Крим и продължаващата дестабилизация на Източна Украйна са неприемливи. Ето защо санкциите са неизбежни“, подчертава тя в специално изявление, публикувано на сайта на германското правителство.

Oще по темата
Меркел посочва още, че санкциите могат да бъдат преразглеждани, но че са възможни и допълнителни стъпки. "Нека сега руското правителство да реши дали иска да поеме по пътя на деескалацията и сътрудничеството", допълва още канцлерът.

Припомняме, че във вторник постоянните представители на страните от ЕС взеха решение за разширяване санкциите срещу Русия. Сред мерките са забрана на финансови институции да участват и емитират дългосрочен дълг на европейските пазари, забрана за търговия с оръжия и стоки с двойна употреба, както и за съоръжения за добив на петрол и чувствителни технологии.

Санкциите са одобрени от посланиците на 28-те държави от общността, но процедурата сега предвижда одобрение и от правителствата на страните. След това решението ще бъде публикувано в Официалния вестник на ЕС и влиза в сила два дни след това.

За Германия наложените санкции ще намалят търговския оборот с Русия, който е на стойност 76 млрд. евро годишно, изчислява германското издание The Local. След свалянето на малайзийския самолет над Източна Украйна обаче правителството нямаше голям избор, посочва още медията.

Повече политически и икономически новини четете в сайта на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

леле ква лъжлива пу

преди 9 години

НЕВЕРОЯТНИ МАНИПУЛАЦИИ, само и само да се оправдае и прикрие украфашизмът и евроидиотщината!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

101

Анонимен

преди 9 години

Тоя велик народ докога ще го употребяват хитреците и аглосаксонците. Няма ли да му дойде акъла и да изрита тая гедерейска ***.

100

MSC

преди 9 години

Няма нищо по страшно от бивш тъмно червен комсомолец(Като Меркел например)......Въпроса е по голяма част от германците да осъзнаят,че трябва да престанат да са вечно благодарни за тоягата и моркова осигурени ИМ от САЩ!Навика обаче е нещо страшно въобще.

fallback