Снимка: архив Reuters
fallback

Европейският съюз допълни черния списък на санкциите с още 8 руснаци и три руски компании заради действията на Москва в Украйна, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА. Имената са публикувани тази вечер  в Официалния вестник на ЕС, издаван в Брюксел.

Oще по темата
В новата редакция на списъка влизат заместник-шефът на администрацията на руския президент Алексей Громов, бизнесмените Юрий Ковалчук, Николай Шамалов и Аркадий Ротенберг. Последният е отдавнашен спаринг партньор по джудо на Владимир Путин.

В списъка на компаниите влиза Руската национална комерсиална банка, която първа започна операции в Крим след анексирането на полуострова през пролетта. Сред добавените в списъка са още  завод "Алмаз-Антей" и авиокомпания "Добролет". Техните авоари на Запад се замразяват.

Така в черния списък фигурират вече 95 физически лица и 23 юридически.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 9 години

Руската мечка почва да се чеши, къде не я сърби....хаха....взеха да се усещат....сега олигархията ще започне тиха конфронтация с власта.....и след това настъпват необратими промени за Великая Рус

24

БАЧКАТОР

преди 9 години

Е щом САЩ и ЕС не искат да търгуват на пазар със 140милиона потребители други дйржави няма да изтърват парата. Пазарите празно не търпят.

23

111

преди 9 години

Голяма грешка, Европа и САЩ скоро ще разберат. Русите са друго тесто, дори и богатите им хора са патриоти. Вече започнаха да се връщат пари в Русия, рублата като никога е в добро състояние и кой ще спечели??? Това е огромен пазар, който не може да се игнорира, скоро ще бъде зает от други.

fallback