Снимка: Reuters
fallback

Седем палестинци загинаха тази сутрин при израелска бомбардировка в град Рафах в ивицата Газа, съобщиха службите за спешна помощ, цитирани от Франс прес.

"Седем души, включително пет жени и дете бяха убити в бомбардировка, при която рухна триетажен блок в Рафах", съобщи Ашраф ал Кудра, говорител на спешната помощ в Газа.

С това броят на убитите палестинци от началото на израелската операция стана 1092.

Oще по темата
По-рано тази нощ най-малко 10 палестинци, сред които три деца, бяха убити при израелски удари в ивицата Газа, съобщиха местните спасителни служби, цитирани от Франс прес.

Петима души, сред които три деца, загинаха при артилерийски обстрел, който разруши къща в Джабалия, посочи говорителят на спасителните служби Ашраф ал Кудра.

Друг палестинец бе намерен мъртъв в централната част на анклава, а четирима - в град Хан Юнес и покрайнините. Освен четиримата загинали в Хан Юнес има и 20 ранени ранени, допълни Кудра.

Конфликтът между Израел и Хамас ескалира днес драстично след смъртта на палестински деца, смъртоносни нападения срещу израелската армия, последвани от непрестанни бомбардировки в Газа, които убиха всяка надежда за примирие по случай края на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, посочи АФП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Killuminati

преди 9 години

Част от " СТРАШНИЯТ СЪД БОЖИЙ - ВИДЕНИЕ НА МОНАХ ГРИГОРИЙ, УЧЕНИК НА СВЕТИЯ И БОГОНОСЕН ОТЕЦ НАШ, ВАСИЛИЙ НОВИ ЦАРИГРАДСКИ"

20

Killuminati

преди 9 години

Юдеите го видяха и се ужасиха, и затрепериха в голям страх и ужас, гледайки знамението на Разпънатия от тях Христос. В отчаяние започнаха да скубят косите си и да се удрят по лицата, викайки: "О, горко ни, и беда голяма, не добро знамение видяхме. О, горко на нас, окаяните. Това е знамението на Разпънатия от нас Христос. И горко ни, ако той дойде да ни съди. Много зло Му причинихме ние, и не само на него Самия, но и на вярващите в Него". Така юдеите говореха и ридаеха.

19

Killuminati

преди 9 години

После видях, как чиновете на Силите Небесни се спускаха от висините и сладостно възпяваха чудна песен, носейки сред тях дървен Кръст, сияещ със светлината на Славата Небесна, по-силно от слънчевата светлина. И като го донесоха, поставиха го на Престола, приготвен за Праведния Съдия.И се виждаше този Кръст във Цялата Вселена, и много се учудиха всички народи от невижданата красота на Кръста Господен.

fallback