Снимка: архив, Reuters
fallback

Вестникарски статии, в които се твърди, че Северна Корея доставя ракети на Хамас и оборудване на Хизбула са чиста измислица, посочи Пхенян, който вижда в това зловещ опит да бъде свързан с конфликтите в Близкия изток, предаде Франс прес.

Опровержението бе направено от министерството на външните работи в комюнике, публикувано от Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА).

Цитирайки западни източници, британският в. "Дейли телеграф" съобщи през уикенда, че Хамас е платил авансово в брой, за да си осигури ракети и комуникационно оборудване, доставени от КНДР.

Няколко дни преди това американски федерален съдия каза, че КНДР е доставила модерни оръжия на ливанската групировка Хизбула.

"Зад тази пропаганда се крие зловещият опит на САЩ да оправдаят престъпните си действия в подкрепа на Израел" и да се предизвика негативизъм срещу Пхенян, обвързвайки го с конфликтите в Близкия изток, отбеляза министерството.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

емо

преди 9 години

не само севрна корея а всички трябва да въоръгават хамас срещу еврейските агресори .израел трябва да бъде победен за да настъпи най после мир в близкия изток.палестина да си направи държава и сама да си решава проблемите

8

Анонимен

преди 9 години

Склонен съм да вярвам. Руснаците обикновенно дават оръжия на ***.

7

Анонимен

преди 9 години

И как според краварите, държава в международна изолация, незабелязано доставя оръжие на Хизбула и Хамас? Значи от всичко, най-много мразя да се хвърлят твърдения без доказателства, в общественото пространство. Някои хора не разбраха, че изтоникът, авторитетът и честната дума не са доказателства.

fallback