Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Съединените щати представиха сателитни снимки, които според Вашингтон са нови доказателства, че Русия снабдява с оръжия сепаратистите в Украйна, съобщи ДПА.

Oще по темата
Изображенията, заснети със сателитни камери, показват, че Русия е стреляла с артилерия по украински военни единици от своята страна на границата. Снимките са направени между сряда и събота, посочи Белият дом.

Снимките показват следи от взрив, където ракетите са били изстрелвани и кратери, където са се приземявали, отбеляза Асошиейтед прес.

Москва отхвърля твърденията за руска намеса в Източна Украйна. Руското външно министерство обвини през уикенда САЩ, че водят непрестанна кампания по злословене срещу Русия.

Малко след като снимките бяха показани, Държавният департамент съобщи, че държавният секретар Джон Кери и руският външен министър Сергей Лавров са говорили по телефона. Кери призова руския си колега да спре притока на тежки оръжия и да спре ракетния и артилерийски огън от Русия към Украйна.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

104

Анонимен

преди 9 години

Falshivo obqsnenie na rusnaka ,toy may ne znae 4e satelita moje da snima i nomera na kolata,a 4e Rusia vaorujava vsi4ki teroristi i diktatori v sveta tova go znayat i decata ,teroristite v sveta vinagi polzvat avtomat kalashnikov koeto se proizvejda v Rusia i BG

103

Анонимен

преди 9 години

Интересно изцепка е тази "новина"...Новинарите я дайде адреса където официално са публикувани тези "снимки" от Ваншинтон, със съпътстващата информация за положението на спътника!Май не можете а?!хи-хи-хи..!

102

Анонимен

преди 9 години

И какво да се коментира,значи от сряда до събота са заснети кратери и следи от взрив,а къде са оръдията и боеприпасите-снарядите,ако те се движат със скороста на светлината то писаха,че има такива камери снимащи с такава скорост и на забавен кадър може да покаже за окото,то оръдията не могат да избягат с такава скорост от сряда до събота дори и да са на НЛО с таз скорост,все ще бъде засечено от камерите,а за спетрален анализ и обработка може да се окаже,че са нацапани

fallback