Снимка: БТА, архив
fallback

Лидерите на Великобритания, Германия, Италия, САЩ и Франция се договориха на конферентна телефонна връзка днес да предприемат нови мерки срещу Русия заради украинската криза, съобщи френското президентство, цитирано от Ройтерс.

Лидерите са изразили съжаление, че Русия не оказва натиск върху сепаратистите да седнат на масата за преговори и че не предприема действия за контрол над руско-украинската граница, се казва в съобщението от Елисейския дворец в Париж.

Oще по темата

Според Оланд, Обама, Меркел, Камерън и Ренци, за да се постигне мир в Украйна, „трябва да бъде усилен натискът по отношение на Москва”.

Лидерите също така следят дали Русия оказва пряка военна помощ на сепаратистите. "При тези обстоятелства петимата държавни и правителствени ръководители потвърдиха намерението си да приемат нови мерки срещу Русия", са казва в документа.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 9 години

До sttekataАбе пич,те заводите на тия марки коли са отдавна там бре! Вземете прочетете нещо...

34

sttekata

преди 9 години

Санкциии???! Ами добре, най-голямата санкция е спиране на вноса на автомобили (нови) за РУСИЯ!!!Защо никой не ги спре - BMW, AUDI, MERCEDES, CHEVROLET И Т.Н.???!!!ТОГАВА ЩЕ СЕ ВДИГНАТ САМИТЕ ХОРА НА БУНТ КАТО НЯМА КАКВО ДА СИ КУПЯТ!!!НО...!!!! НО НАЛИ ТОГАВА ЩЕ БРЪКНЕМ В ДЖОБА НА ГОЛЕМИТЕ СИЛИ!!! И ЗА ПО-ЛЕСНО ДУПЕГЪЗЦИТЕ ЩЕ НАБОЖУРИМ - БЪЛГАРИТЕ С ЮЖЕН ПОТОК!!! ЕТО ЕДНА АКТИВНА МЯРКА ЗА САНКЦИЯ , НО НЯМА КОЙ ДА Я ПРИЛОЖИ, ЗАЩОТО ТАМ ЗА ПАРИТЕЕЕЕ!

33

АН

преди 9 години

ИМА РУСКА ПРИКАЗКА НА ОПАШКА СОЛ ДА СЛОЖАТ НА РУСИЯ ПРОСТИ АМЕРИКАНЦИ

fallback