Снимка: архив, Reuters
fallback

Администрацията на САЩ смята в скоро време да координира с ЕС усилията си по налагане на санкции срещу Русия. Това съобщи пред Си Ен Ен заместник-съветникът на президента Обама за националната сигурност Бен Роудс, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Роудс потвърди, че санкциите може да обхванат енергийния, отбранителния и финансовия сектор на руската икономика. По думите му ЕС може да вземе решение по налагането на тези санкции до края на юли.

 "В най-близко време ще координираме усилията си с европейците, за да може мерките ни да се приемат съвместно", каза той.

Роудс изрази увереност, че бъдещите санкции ще са по-силни от досегашните. Той отбеляза, че подобни мерки оказват влияние на руската икономика. "Наблюдаваме изтегляне на капитали в размер на стотици милиони долари", заяви той.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Крайно време е...

преди 9 години

Крайно време е американците и руснаците да се сбият, да се избият взаимно и да отърват света от алчните си и ненаядени ***!

23

До наглото турче

преди 9 години

До aliev555Изразявай се на български! Този език няма да го учим. Никога! Чувал съм от стари хора, че имало мъдри турци, вярвам , че е така, но като виждам твоето siykerlyr, не ми остава друго, освен "Da ti go na4u***m!"

22

Иван

преди 9 години

До Анонимен 37Финансово генийче, та нали там ги стискат мокасините - доларът няма златно покритие. Русия има голям златен резерв. Годишното производство на злато е повече от 80 тона. Започват взаимните разплащания в национални валути с Китай и...Турция. Ще има и други. Доларът не става вече и за ***-папир - много е твърда хартията. Ще е идеален за тапети. Всъщност, ти купи ли си долари или предпочиташ ??Да чете и 39!

fallback