fallback

Трудно е да си представим как Русия може да се завърне сред Г-7 - групата на големите индустриални държави, предвид агресията й срещу Украйна, заяви канадският премиер Стивън Харпър, цитиран от Ройтерс.

"Чрез действията на своя президент Владимир Путин Русия показа, че не споделя ценностите на тази група държави, привързани към демокрацията, международната сигурност и върховенството на закона", писа Харпър в статия във вестник "Глоуб енд мейл".

При нарастващия автократизъм вътре в страната и опасната агресивност навън на Русия начело с Путин едва ли е време да се облекчава дипломатическият и икономическият натиск върху режима, отбелязва Харпър, който пое твърда линия спрямо Москва от самото начало на украинската криза.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

259

Анонимен

преди 9 години

няма проблем бе, русия ще създаде г4, русия, китай, бразилия, индия

258

Архангел

преди 9 години

'демокрацията и либерализма' отдавна се изродиха в най-обикновен сатанизъм- път към апокалипсиса! Не може да се нарече по друг начин пълното разложение на запада!

257

До 345

преди 9 години

И какво ти е демократичното? Вашата "демокрация" предполага плурализъм, уважение към мнението на другите! Къде Ви е демокрацията, като забранявате всякакво чуждо мнение, изпращате ги някъде по-далече като фашистите, дето изпращаха "нечовеците" в концентрационните лагери! Което сега впрочем правят и наследниците им в укруината. ТОВА ЛИ ВИ Е ДЕМОКРАЦИЯТА??????????????????????????????????????????????

fallback