Снимка: Reuters
fallback

Най-малко 70 души бяха задържани в Париж за участие в безредици по време на забранена от властите пропалестинска демонстрация, съобщи Франс прес. Силите на реда използваха сълзотворен газ срещу група, която ги замерваше с камъни.

Полицията не разреши провеждане на митинги в подкрепа на палестинците поради опасност от насилие. Две подобни акции по-рано този месец в столицата и околностите вече доведоха до сблъсъци между активисти на палестински и еврейски организации, припомня ИТАР-ТАСС.

Френският вътрешен министър Бернар Казньов предупреди в телевизионно обръщение организаторите и участниците в забранената демонстрация, че ще бъдат държани за отговорни за всякакви сблъсъци и рискуват съдебно преследване.

Въпреки забраната на акцията близо 5000 души се събраха следобед на площада на Републиката, отправна точка на протестното шествие. Демонстрацията бързо прерасна в улични безредици, при които бяха изгорени израелски знамена, изпочупени витрини на магазини и ресторанти, а срещу полицията бяха хвърляни камъни и бутилки. Полицията използва сълзотворен газ и блокира всички улици, водещи към площада на Републиката.

Под усилена охрана беше поставена и синагогата близо до площада на Бастилията, която на 13 юли беше подложена на нападение от екстремисти.

Близо 2000 полицаи и жандармеристи бяха мобилизирани днес в Париж, като повечето бяха разположени на площада на Републиката и квартала на Бастилията, по данни на вътрешното министерство. Демонстрации на солидарност с палестинския народ се състояха днес също в Марсилия, Ница и Лион. Те преминаха без инциденти.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Do 44

преди 9 години

Какъв националист пък е Волен. Взе си паричките и се кротна. Най-обикновен продажник

37

Анонимен

преди 9 години

Ние ревем срещу Волен Сидеров, но вижте какво става на Запад. В колко държави национализма взема връх - Франция, Австрия, Холандия,Унгария. Преди нямаше нито една, а сега ... И ще има още. На всеки следващи избори, ще се увеличават все повече държавите в които национализма взема връх. И това е не защото хората са му привърженици, много малко от тях ще са такива, а защото така ще гласуват против сегашната ЕС политика на сегашните партии в ЕС която вкарва мюсюлмани и затриват Европа.

36

Анонимен

преди 9 години

ЕС комисарите под управлението на тези които са над тях с големите пари умишлено прави това, 1 - не ги интересува християнството и въобще никаква религия, 2 - това са гласоподаватели за тях, защото за тези мюсюлмани които ще дойдат тези еврокомисари са добри хора като са им разрешили да дойдат в ЕС , 3 - това е работна ръка и то много.И сигурно има още куп сметки които са си направили западните политици.Но малко по малко Европа се заличава и няма да има нищо общо с това което е било.

fallback