Снимка: архив, Reuters
fallback

Съединените щати водят кампания за очерняне на Русия, като я  обвиняват, че помага на бунтовниците в Украйна, и напълно споделят отговорността за кръвопролитията в региона, заяви руското министерство на външните работи, цитирано от Франс прес.

Отхвърляме неоснователните инсинуации за военна помощ, която Москва доставя на бунтовниците и за изстрели от територията на Русия срещу позиции на украинската армия, посочи министерството в комюнике.

Oще по темата

"Всичко това е съпроводено с позоваване на "някакви доказателства", които имал Вашингтон. Фактите, на които се опират тези фалшиви твърдения, просто не съществуват", допълва министерството.

САЩ, "които подкрепиха антиконституционния държавен преврат в Киев, споделят напълно отговорността за кръвопролитията" в Украйна.

 "Съжаляваме, че САЩ продължават да обтягат все повече руско-американските отношения и че представителите на Държавния  департамент се увличат в антируска пропаганда", се казва в комюникето.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

150

Очински дебил

преди 9 години

До ВанкувърВладивостокКато чета, какво пишеш и ти не си виновен! Просто такъв си се родил!

149

Боби

преди 9 години

До Анонимен 159Киев "призна" 1500 убити и ранени в конфликта. Това са 150 бойни машини. Във всяка по щат има РПГ7. ПЗРК ИГЛА и ПТУР ФАГОТ. Поне 100 от тези машини сепаратистите са ги взели неизгоряли или са работещи трофеи. До тук за поне 300 пуска на ПТУР и поне 80-100 ракети ПЗРК. Колко авиация са свалили - 25-30 самолета и хеликоптера. Колко танка са запалили 20-30 макс защото ПТУР Фагот е почти безсилен срещу динамична броня.Все още поне по отношение на управляемо оръжие Москва не финансир

148

Гошо

преди 9 години

До Анонимен 159"За кой от братята Бандера...". Брей, ти си бил много просветен хлопец! До вчера не беше чул името Бандера, днес го раздаваш много информирано. Да живее Википедията! Ура! Тя от един никаквик, *** прави всезнайко! Правилният отговор е ясен всекиму - Степан, умничето на мама...

fallback