Владимир Путин. Снимка БТА
fallback

Американският президент Барак Обама разговаря по телефона с холандския премиер Марк Рюте и двамата са единодушни, че на Русия трябва да бъдат наложени допълнителни санкции, тъй като продължава да въоръжава проруските сепаратисти в Украйна, съобщи Белият дом, цитиран от Ройтерс.

Двамата лидери заявиха, че Русия все още не е предприела стъпки за деескалация на ситуацията в Източна Украйна, седмица след свалянето на малайзийския самолет откакто смятат американски представители, проруски сепаратисти, използвали руско оръжие.

Вместо да настъпи деескалация, всички свидетелства показват, че Русия още въоръжава и снабдява сепаратистите, които продължават смъртоносните си агресивни действия срещу украинските въоръжени сили, посочи Белият дом.

Обама е разговарял и с австралийския премиер Тони Абът, с когото споделят становището, че на международните следователи трябва да се осигури незабавно достъп до мястото на катастрофата в Украйна. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 9 години

Искам санкции срещу САЩ,въоръжават терористи по целия свят!!!!

56

до 90

преди 9 години

Украйна я запали САЩ, Европа, Полша! Крим винаги е бил руски, а не украински, хората от полуострова са руснаци, а не украинци!Доброволците от Русия не са диверсанти, като платените наемници от наемници от САЩ.Не можеш да задължиш на сила хората от югоизточна Украйна да се отрекат от народността си, те са руснаци. Властта в Киев е неадекватна, след като си представя, че това е възможно.

55

Анонимен

преди 9 години

88, аз не зная какво значи салдира, но зная какво значи сторнира . Ако имаш придвид сторниране /а то е точно това, при опрощаване на дълга в случая/ , значи до момента , те са били в салдото на сметката за постъпления. Което значи, че са кубински задължения, без значение дали са от времето на Императорка, Съветска или сегашна Русия. Не се прави на счетоводител, защото не чуваш петлите изобщо !

fallback