Снимка: архив, Reuters
fallback

Самолетът на "Ер Алжери", който се разби вчера с най-малко 116 души на борда, е локализиран в района Госи в Северно Мали, близо до границата с Буркина Фасо, в разрушено състояние, съобщи френското президентство, цитирано от Франс прес.

Oще по темата

Машината беше ясно идентифицирана, въпреки че се е разпаднала, посочва Елисейският дворец, уточнявайки, че на мястото е изпратена френска военна част да се погрижи за сигурността на местопроизшествието и да събере първоначална информация.

Останките на самолета на авиокомпания "Ер Алжери" са открити южно от малийския град Гао, близо до границата с Буркина Фасо, съобщи по-рано малийската държавна телевизия, цитирана от Ройтерс.

Очаква се днес на мястото на катастрофата да пристигне малийският президент Ибрахим Бубакар Кейта, посочи телевизията.

Самолетът е пътувал от столицата на Буркина Фасо, Уагадугу, за Алжир. Връзката със самолета прекъснала 50 минути след излитането, докато летял над Северно Мали. На борда му е имала граждани на 16 страни, включително 51 французи. В самолета са пътували също 27 пасажери от Буркина Фасо, осем ливанци, шестима алжирци, петима канадци, четирима германци, двама граждани на Люксембург, камерунец, белгиец, египтянин, украинец, швейцарец, нигериец и един човек от Мали, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 9 години

Африкански французи....

9

Анонимен

преди 9 години

Влезте в Flaigtradar24 и ще видите хиляди машини във въздуха.Всяка машина е технологично изделие с определен живот за експлоатация.Така както има коли 2-3 и т.н употреба има и самолети.Срещах в Интернет Боинги за 2 мил и 150 мил.Кой знае понякога с какви бараки летим и си въобразяваме че пътуването е безопастно.Ако не се вкарат жестоки драконовси номера по придобиване на лиценз за полет броя на самолетите ще расте и ще има да се чудим защо става така и кой е виновен.

8

АНТИМУТРА

преди 9 години

ДО 7РАЗБИРА СЕ ЧЕ ПУТИН ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАКАЗАН!!!! ТОЙ Е ГЛАВНИЯ КОЙТО ПОДКРЕПЯ ИСЛЯМИСТИТЕ ТЕРОРИСТИ ПО-СВЕТА!!!САМОЛЕТА Е БИЛ С 20 ЛИВАНЦИ И 4-*** АЛЖИРЦИ!!!ЗАВИРАТ СИ НЕ ПО-ЕДНА А ПО ЦЯЛА ДУЗИНА ПРЪЧКИ ДИНАМИТ В АУСПУХА И ПОСЛЕ ГИ ГЪРМЯТ!!!!ИМАШЕ ДАЖЕ МАТЕРИАЛ КАК ИСКАТ РАЗРЕШЕНИЕ ОТ ТЕХНИТЕ ВОДАЧИ ЗА ТАЗИ СИ ДЕЙНОСТ!!

fallback