Снимка: Ройтерс
fallback

Отломките на разбилия се днес в Мали алжирски пътнически самолет са били открити в пустинен район в северната част на страната, съобщи малийският президент Ибрахим Бубакар Кейта, цитиран от Ройтерс.

Останките са били забелязани между градовете Агелок и Кидал.

Oще по темата
Франция е мобилизирала всички свои военни сили в Мали, за да бъде открит самолетът, обяви президентът Франсоа Оланд, цитиран от Франс прес.

Оланд е отменил свое посещение на остров Реюнион, отвъдморска територия на Франция в Индийския океан, планирано за утре.

Разбилият се алжирски самолет е бил със 116 души на борда, сред които около 50 французи, отбелязва АФП.

Нито една хипотеза за падането на алжирския пътнически самолет в Мали днес не бива да бъде изключена, заяви френският министър на външните работи Лоран Фабиюс, цитиран от Франс прес.

Фабиюс каза това в отговор на въпрос на журналист от обществената телевизия Франс 2 дали е възможно катастрофата да е причинена от терористичен акт.

Самолетът с най-малко 116 души на борда, включително около 50 французи, падна в пустинен район в Северно Мали, където са активни различни екстремисти групировки, включително северноафриканският клон на ислямистката мрежа Ал Кайда.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 9 години

Виждам че си спокоен тази вечер браво на онзи който те е лашкал добре със 22,24

9

Анонимен

преди 9 години

22,24 Събудили се ?

8

Анонимен

преди 9 години

Самолетът с най-малко 116 души на борда, включително около 50 французи, падна в пустинен район в Северно Мали, където са активни различни екстремисти групировки, включително северноафриканският клон на ислямистката мрежа Ал Кайда.Истинaтa ни е яснa. Мaлки грозни мургaвелки, миришещи нa фекaлии и киселa пот, с чaлмин глaвит сa си нaпрaвили нещо кaто поaрък зa шейхa от .....,aбе много ясно

fallback