Снимка: архив, Reuters
fallback

Проруски бунтовници свалиха два украински изтребителя, съобщи говорител на украинската армия, цитиран от Ройтерс.

Двата самолета са свалени в района на Саур Могила в Източна Украйна. Властите нямат информация за съдбата на пилотите.

"Министърът на отбраната" на самообявената Донецка народна република Игор Стрелков съобщи малко по-рано за един свален изтребител, чийто пилот е катапултирал, и за възможно попадение във втори изтребител, пише БТА.

Саур Могила се намира на около 25 км от село Грабово, близо до което на 17 юли се разби самолетът на Малайзийските авиолинии. Загинаха всичките 298 души, намирали се на борда му. На 18 юли Киев съгласува с представители на самопровъзгласилата се Донецка народна република създаване на 20-километрова зона за безопасност около Грабово. Освен това на 21 юли президентът на Украйна Петро Порошенко разпореди спиране на бойните действия в радиус от 40 км от мястото на падането на самолета, пише Lenta.ru.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

177

Очински дебил

преди 9 години

Не само аз не съм разбрал, че Су-25 не са изстребители, а щурмовици! Потвтарям, щурмовИци, а не щурмовАци, както скоро писе едно друго тъпо подобно на вашето издани!!!!е

176

Анонимен

преди 9 години

Системите Бук не са самонавеждащи се ракети. Това са системи които имат нужда от насочване, затова работят в комлект, заедно! Т.е. от един пленен и повреден бук (каквото имат опълченците) ама съвсем нищо не става, трябват 2-3 и команден център за да става насочването на ракетата, след като е изстреляна. Изводите са: - украинските самолети ги свалят Букове насочвани от руска територия.- Боингът е свален от украинските Букове, като преди това е ударен военния СУ25 летял заедно с него. Александр Жилин обяснява добре как и защо.

175

Анонимен

преди 9 години

Потърсете на youtube: Сбитый Боинг 777 - провалившаяся акция спецслужб США. Александр Жилин / Alexander Zhilin от newsannaПолковник летец обяснява какво е станало. Ударен е с ракета въздух-въздух, в десния двигател под дясното крило, от военния самолет който го е следвал. От това се е завъртял на 180градуса и е тръгнал обратно в украинска територия, което е било недопустимо и затова е ударен вече с Бук от украинците.Самолетът бил застрахован за 97 милиона$ срещу ВОЕННО поражение.

fallback