Снимка: архив, Reuters
fallback

Най-малко 51 души загинаха и 7 бяха ранени днес при аварийно кацане на тайвански пътнически самолет в Тайван, предаде китайската държавна информационна агенция Синхуа.

Самолетът на тайванската авиокомпания Transasia airlines бил принуден да се приземи аварийно в окръг Пънху, архипелаг западно от главния остров. Той изпълнявал полет между тайванските градове Гаосюн и Магун.

На борда на самолета ATR 72 са се намирали 54 пътници и четирима членове на екипажа, съобщи Taiwannews. След като самолетът се е ударил в земята, е възникнал пожар. Огънят е обхванал две сгради, една от които е със значителни увреждания. Засега не се съобщава за пострадали на земята.

След първия неуспешен опит за кацане пилотите поискали да направят втори опит за приземяване, след което е била изгубена връзката между самолета и авиодиспечерите.

Предполага се, че самолетът е бил принуден да извърши аварийно кацане заради мощния тайфун „Матмо“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

АЗ

преди 9 години

АКО ПИТАТЕ АМЕРИКА ПРИЧИНАТА Е ЯСНА.ТОВА Е РАБОТА НА ПРОРУСКИ СЕПАРАТИСТИ В ТАЙВАН,СНАБДЕНИ С РУСКИ РАКЕТНИ УСТАНОВКИ.ИЗОБЩО НЕЗНАМ ЗАЩО ТРЯБВА ИЗОБЩО ДА СЕ КОМЕНТИРА.БАЙ УБАМА Е КАТЕГОРИЧЕН

35

аз

преди 9 години

нямам търпение да видя тоя лудия отдолу, който щял да се записва доброволец за да трепел руснаци...хахахахахахзащо да чакаме...нека се запише сега...може пък и да е като по филмите..хахахахахахтъпаци:)))))))

34

до "аз"

преди 9 години

Нещастнико само с измама не става ***, лъжата никога не е прогресирала затова и ти сега се сгромоляса, никой не ти вярва, но дали ти си вярваш..... сигурно защото си ***.

fallback