Снимка: Ройтерс
fallback

Малайзийският самолет, който се разби вчера в източната част на Украйна с 298 пътници и екипаж на борда, не е имал технически проблеми към момента, в който е бил загубен контактът с него, обяви авиокомпанията собственик "Малейжа еърлайнс", цитирана от Франс прес.

Въздушният превозвач поясни, че машината е била проверена за последно на 11 юли и всичко е било наред.

Oще по темата
Самолетът, произведен през 1997 г., е летял 17 години, поясни Нюиб Гортер, вицепрезидент на европейския клон на "Малейжа еърлайнс" по време на пресконференция, дадена на международното летище в Амстердам.

Гортер посочи още, че контактът с машината е бил загубен вчера в 14,15 ч. по Гринуич.

Представителят на авиокомпанията каза, че сега тя се опитва да организира пътуване на семействата до мястото на катастрофата и проверява дали това е възможно.

Гортер съобщи, че авиокомпанията ще плати в брой на роднините на загиналите по 5000 долара за пътник в машината.

Тази сума ще покрие началните разходи на близките, които сега се намират в хотел в Амстердам и очакват новини за случилото се със самолета.

"Малейжа еърлайнс" уточни, че падналият самолет е представил план за полета, в който иска да лети на 10 668 метра през украинското въздушно пространство.

Височината се определя от авиодиспечерите, ето защо при навлизането в украинското въздушно пространство те са инструктирали машината да се снижи с около 500 метра, тоест до 10 058 метра.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Macbeth

преди 9 години

Подигравка, та те са платили по толкова за самолетен билет ...

70

до 90

преди 9 години

Тези километри ги нямаш за нищо бе момче.

69

Анонимен

преди 9 години

На Украйна и върви обратното броене, а на САЩ им изгоряха милиардите, дето ги дадоха, за да си играят на руска рулетка...Бог да ги прости, че не им остана много... Дано поне идат да се изповядат, но не знам кой поп ще може да ги слуша толкова дълго...Какво ли ще стане, ако почнат да навлизат в Русия?И дали ще го дадат по ТВ?

fallback