Снимка: Reuters
fallback

В допълнителния "черен списък" на ЕС на лицата, на които са наложени санкции заради конфликта в Украйна, са включени само лидери на сепаратистите в Източна Украйна. В списъка няма нито един руски представител, съобщава ИТАР-ТАСС.

Днес имената на 11 души, които бяха добавени тези дни към списъка на санкционираните лица, бяха публикувани в Официалния вестник на съюза. Сред тях са Александър Бородай, обявен за премиер на самопровъзгласилата се Донецка народна република, министърът на сигурността Александър Ходаковски, вицепремиерът Александър Калюски, министърът на информацията Александър Хряков.

Oще по темата

В списъка са премиерът на т.нар. Луганска народна република Марат Баширов и няколко негови министри. Включени са и двама души, смятани за водачи на бунтовниците - Николай Козицин, командир на казашките сили, и Алексей Мозговой, отговарящ за обучението на сепаратистите, отбелязва Асошиейтед прес.

На всички тях до ноември им е забранено да влизат в ЕС, а активите им в банки на съюза подлежат на замразяване.

Сепаратистите обаче вече се присмяха на санкциите, предаде ДПА. Още при първите съобщения в четвъртък за налагането им един от лидерите на отцепниците заяви за Интерфакс, че те все едно нямат планове да пътуват до страни от ЕС и нямат там банкови сметки.

С новите 11 души общият брой на лицата, включени в "черния списък" на ЕС за Украйна и Русия, става 72. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 9 години

До ТОДОР ХРИСТОВЕврогей с нах не можеш да го уплашиш.

11

Анонимен

преди 9 години

До JamieПрав си Джейми, не са сепаратисти, терористи са.

10

Анонимен

преди 9 години

Абе за каква хунта в Киев говорите, вие нормални ли сте?Цял свят говори в момента как в Украйна има терористи, само тук някакви изкуфели старчета и пъпчиви глупави тийнейджъри които си купуват списание "Оръжие" и "Строго секретно", където са чели за "Великите руски оръжия" (които между другото са всички до едно крадени от Запада), си дрънкат за горките рускоезични жертви, тормозено мирно население с чистак нови автомати Made in Russia в ръцете.

fallback