Снимка: архив, Reuters
fallback

Военен самолет е бил свален от украински сепаратисти в района на град Перевалск, Луганска област.

Предполага се, че самолетът е щурмови.

Това съобщиха от пресслужбата на самопровъзгласилата се Луганска народна република, предаде ИТАР-ТАСС. Информацията не е потвърдена от украински източник.

На 1 юли сепаратистите от Луганската народна република също така успяха да свалят щурмови самолет на украинските ВВС Су-27. Двамата пилоти катапултираха.

През нощта срещу 14 юни при захождане за кацане на летището в Луганск беше свален транспортен самолет Ил-76, който превозваше военна техника, муниции и подкрепление. Загинаха 49 украински войници.

В същия ден сепаратистите от самопровъзгласената Донецка народна република свалиха бомбардировач Су-24 на украинската армия в района на град Горловка, Донецка област.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 81Това на снимката е Су-24, също танкоубиец, но по-добър по много показатели от А-10. Онзи изглежда съвсем различно - дебелак с двигатели отзад и двойна опашка, върши същата работа, но е по-бавен и по-малко маневрен.

52

Анонимен

преди 9 години

това на снимката не е ли А10,танкоубиецна въоръжение в НАТО ?

51

Анонимен

преди 9 години

Боби хаха стига геймки там на масто се решават 60-70% както тактическата постановка така и в зависимост от опита и поставените задачи стратегически сценарии.Добрия командир е като диригент познаващ както произведението така и музикантите.Лошия е ясен той и подчинените му на военния театър са мимолетни.

fallback