Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Германското правителство обяви днес, че експулсира шефа на американските разузнавателни служби в Германия, съобщиха световните агенции.

"Представителят на американските тайни служби в посолството на САЩ беше помолен да напусне Германия", заяви правителственият говорител Щефен Зайберт в комюнике, цитирано от Франс прес.

Решението е в отговор на два случая на предполагаем американски шпионаж в Германия и скандала около съобщенията за шпионска дейност на Агенцията за национална сигурност на САЩ в Германия, отбелязва Асошиейтед прес.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

до 21 геро

преди 9 години

Така е Геро, но нещата се променят, загуби ли Германия САЩ нямат приятели в Европа освен Англия (+Полша и България разбира се). А празненствата около падането на СССР свършиха. Навсякъде има частна собственост и "демокрация", а вече и пари вкл. в Китай и Русия - все бивши комунисти.

8

НФБ

преди 9 години

До ТеоСЪЮЗА ГЕРМАНИЯ/РУСИЯ Е ЖИЗНЕНО ВАЖЕН И ЗА ДВЕТЕ СТРАНИЕДНАТА СТРАНА ИМА МОЗЪЦИ А ДРУГАТА РЕСУРСИНАВРЕМЕТО И ПЕТЪР ВЕЛИКИ Е КАНИЛ НЕМЦИ ДА СЕ ЗАСЕЛВАТ В РУСИЯ Е ТАКЪВ СЪЮЗ НЕИСКАТ ДА ДОПУСНАТ АМЕРИКАНЦИТЕ ЗАЩОТО ОТИВАТ ТОТАЛНО В ТРЕТА ГЛУХА,,,

7

Тео

преди 9 години

Интересно как по темата са драснати само няколко реда. Става въпрос за немски разузнавач, вербуван от ЦРУ. И е спипан с ръцете в кацата с меда :). Немците са водили войни с равностойни противници, и са си извадили поуките, за това не действат прямо, за разлика от САЩ. Слушах Меркел по Антене Байерн, канцлера каза, че е разочарована от действията на ЦРУ и че когато се очакват отношения на доверие между сьюзници такива действия са недопустими. Отговорете си сами защо от Белия дом мълчат!

fallback