Снимка: Ройтерс
fallback

Украинското национално знаме бе издигнато върху кметството на Славянск, бастиона на проруските сепаратисти в Източна Украйна, след като градът бе превзет днес от правителствените сили, съобщиха военният министър Валерий Хелетей и шефът на Генщаба Виктор Муженко, цитирани от Франс прес и ИТАР-ТАСС.

Oще по темата
Двамата новоназначени военни шефове са докладвали за успеха на украинската офанзива на президента Петро Порошенко, допълва БТА.

Проруските бунтовници са били принудени да изоставят позициите си по северния фронт на бойните действия, съобщи лидерът на самообявилата се Донецка народна република Александър Бородай, цитиран от Интерфакс.

"Наказателните отреди на Украйна предприеха широка офанзива. Поради значителното числено превъзходство на вражеските войски,части на въоръжените сили на Донецката народна република бяха принудени да изоставят позициите си в северния сектор на фронта и да се изтеглят на предварително подготвени позиции", обясни
той.

Източник, близък до бунтовниците, казал за Ройтерс, че украинските войници са ги превъзхождали по численост 50 пъти.

Започнала е евакуация на персонала от сградата на Донецката областна администрация, съобщи представител на пресцентъра на сепаратистите, цитиран от ИТАР-ТАСС. Той не уточни поради какви причини се налага тази мярка.

От пресслужбата на украинския президент съобщиха също, че в съседния на Славянск град Краматорск "се намира разузнавателна рота, която да прецени възможността градът да бъде миниран с оглед на по-нататъшния ход на бойната операция".

Кореспондент на Ройтерс съобщава, че е видял автоколона от 20 военни автомобила и автобуси, пълни с въоръжени сепаратисти, да излизат от Краматорск, където вероятно са отишли след бягството си от намиращия се наблизо Славянск.

Според Интерфакс пък на артилерийски обстрел от украинска страна е подложен руският граничен КПП "Донецк", който се намира на територията на руската Ростовска област. Наложило се е големият брой хора, намиращи се там в този момент, да бъдат спешно евакуирани.

Благодарение на своевременната професионална реакция на руските граничари са били избегнати жертви. Заблудени снаряди, изстреляни от украинска територия, са попаднали и на територията на руския крайграничен град Донецк. За щастие няма пострадали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

150

просветен

преди 9 години

Евреите глобалисти унищожават всичко историческо като знание и култура,крият истинските знания,унищожават всичко свързано с миналото,ТОЧНО КАКТО ПРАВЯТ ОТ "ПАРТИЯТА" В КНИГАТА НА ПРОРОКЪТ ДЖОРЖД ОРУЕЛ В КНИГАТА МУ "1984"!ТОВА Е НУЖНО ЗА ДА МОЖЕ ХОРАТА ДА СКЪСАТ С МИНАЛОТО СИ,ТОЕСТ С НАЦИОНАЛИЗМЪТ И РАЗЛИЧНИТЕ КУЛТУРИ И ХОРАТА ДА СЕ ОМЕШАТ ПО СВЕТА!"Който контролира миналото контролира бъдещето,който контролира настоящето контролира миналото!" е лозунгът на Партията!

149

просветен

преди 9 години

Защо мислите има такъв натиск за ПРОМЯНА НА КУЛТУРАТА И ЦЕННОСТИТЕ ТАМ,КЪДЕТО АМЕРИКАНЦИТЕ И ДРУГИ НАРОДИ ВОДЯТ ВОИНИ?ЗАЩОТО ИСКАТ ДА УЕДНАКВЯТ ХОРАТА ПО СВЕТА А ТОВА СТАВА КАТО СЕ УНИЩОЖАВА ВСЯКА МЕСТНА КУЛТУРА,ВСЯКО МЕСТНО ИЗКУСТВО,ИСТОРИЯ,ИСТОРИЧЕСКИ ПАМЕТНИЦИ,КОИТО УМИШЛЕНО СЕ УНИЩОЖАВАТ В СИРИЯ,ИРАК,ЛИБИЯ И ДРУГАДЕ ПО СВЕТА!ГЛОБАЛИСТИТЕ ЕВРЕИ ИСКАТ НАВСЯКЪДЕ ЕДНИ И СЪЩИ ХОРА,ЗА ДА ОТПАДНАТ ГРАНИЦИТЕ НА СВЕТА И ЦЕЛИЯТ СВЯТ ДА Е ЕДНА ДЪРЖАВА УПРАВЛЯВАНА ОТ ТЯХ!

148

просветен

преди 9 години

Гласят се евреите за трета световна война,защото знаят,че благодарение на Интернет и на хора,които разпространяват истината за евреите и новият им световен ред,за геноцидът над бялата раса ТЕ ЗНАЯТ,ЧЕ ИСТИНАТА НИ ПРАВИ СВОБОДНИ И ЗАТОВА НИ ЗАЛИВАТ С ДЕЗИНФОРМАЦИЯ,С ЛЪЖИ И СЕ ОПИТВАТ ДА НИ ОПРОСТАЧАТ С ЛИПСА НА ОБРАЗОВАНИЕ И КУЛТУРА КАТО НАЛАГАТ ВСИЧКО ПОШЛО,ЛОШО И НЕНОРМАЛНО КАТО ДОБРО,ПРАВИЛНО И ГРАДИВНО,КОЕТО Е ЛЪЖА!ЕВРЕИТЕ ПРАВЯТ КУЛТУРНА ИНВАЗИЯ ПО СВЕТА,НО НЕ УСПЯВАТ ДА СЕ НАЛОЖАТ!

fallback