Снимка: Reuters, архив
fallback

В статия под заглавие "Мълчанието на кравите" руският вестник "Ведомости" коментира взетото по-рано тази седмица от Държавната дума решение да отмени преминаването от лятно към зимно часово време в Русия.

През нощта на 26 октомври т.г ще върнем часовниците с един час назад, ще мине зимата, ще дойде лятото, но няма да настъпи лятно часово време, а зимното ще остане вечно, поне докато не се смени властта, пише вестникът.

Изданието припомня, че сезонното преместване на стрелките, валидно от десетилетия за Европа и голяма част от света, бе въведено в Русия по инициатива на Дмитрий Медведев, докато беше президент. Сега обаче, когато е премиер, на него му се стори, че ако този режим бъде отменен, животът ще се опрости. И както преди години Думата бе съгласна по принцип с Медведев да въведе схемата зимно/лятно време, така и сега се съгласи с него да я отмени с мотива че, "хората се побъркват, а кравите страдат" заради промяната на часа на събуждане и доене.

При това - продължава "Ведомости" - парламентът искаше решението за премахване на зимното часово време да бъде взето отправителството, тоест от самия Медведев, който беше инициатор за въвеждането му. Така че сам да признае, че не е бил прав, че това са били глупости - превъртането на стрелките и цялата негова либерализация, защото "хората се побъркват, а кравите страдат", повтаря авторът. След неколкомесечна съпротива правителството накрая си издейства решението да бъде гласувано в Думата.

На Медведев му остава в знак на протест на 27 октомври да дойде на работа по старото медведевско време, препоръчва вестникът.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 15 Сега разбираш ли колко прости български тикви има?!Ясно и точно е написано, че се връщат на старото си часово време и повече няма да го променят. Т.е. през зимата, ще бъдат с 1 час пред нас, а ние бунаците през лятото, като си преместим стрелките с 1 час напред ще се изравним с тяхното часово време.

11

Анонимен

преди 9 години

Много умници тук бе. За тези, които пак не са разбрали, есента минават на астрономическо време, т.е. зимно. И повече няма да го сменят. Сега изяснили ви се? А това, че БГ журналистите пак не са в час, си е друг въпрос. Новината е много стара.

10

Анонимен

преди 9 години

Ми да не са луди бе? Да си въртиме часовниците, щот` някакъв хамерикански (или английски, не помня вече) фабрикант преди сто години решил да пести от осветление...

fallback