Снимка БТА

Американският президент Барак Обама заяви днес, че двайсет и петимата военнослужещи от чуждестранен произход, които станаха американски граждани на церемония в Белия дом по случай Деня на независимостта, са ярък пример за това, че САЩ са и винаги са били страна на имигрантите, предадоха Асошиейтед прес и
 ИТАР-ТАСС.

Обама заяви, че разнообразието от хора с различен произход и опит прави Америка по-силна, но изтъкна, че имиграционната система трябва да бъде реформирана, за да може САЩ да продължат да бъдат най-великата страна в света.

"Ако искаме да продължим да привличаме най-добрите и най-способни хора от други държави, ще трябва да поправим имиграционната си система, която е съсипана", каза той на церемонията в Белия дом.

Населението на САЩ наброява около 318 милиона души. Според експерти нелегалните имигранти в страната са близо 12 милиона.

Реформирането на американската имиграционна система е ключов вътрешнополитически приоритет за Обама. Засега обаче многократните опити за постигане на съгласие по въпроса между правителството и Конгреса не се увенчават с успех и не се забелязват изгледи за пробив в това направление, посочва ИТАР-ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase