Снимка: Reuters, архив

Отвличането и убийството на 17-годишния палестински младеж, чието обгорено тяло беше открито в гора в Ерусалим, още повече изостри отношенията между израелци и палестинци и породи международно възмущение, пише американският в. "Ню Йорк таймс".

Още по темата
Новината за смъртта на тийнейджъра, за когото има съмнения, че е станал жертва на акт на отмъщение, предизвика сблъсъци в Източен Ерусалим, отбелязва британският в. "Файненшъл таймс".

Тялото на палестинския младеж беше открито ден след погребението на тримата израелски тийнейджъри, отвлечени и убити преди три седмици, изтъква британският в. "Гардиън".

Отвличанията и убийствата на израелски и палестински младежи породиха тревога, че ще се развихрят лични вендети на фона на по-широкия конфликт. И двете страни изглеждаха шокирани от развоя на събитията, при които и израелци, и палестинци виждат себе си едновременно като жертви и извършители, посочва "Ню Йорк таймс".

Напрегнатата ситуация засили страховете, че нарастващото насилие може да се превърне в искра, която да разпали трета палестинска интифада (въстание- б.р.) срещу израелската окупация броени месеци след провала на поредния кръг от близкоизточните мирни преговори, коментира "Вашингтон пост".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase