Снимка: Reuters
fallback

Френският президент Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел призоваха руският президент Владимир Путин да насърчи сепаратистите в Източна Украйна да постигнат споразумение с украинските власти, съобщи френското президентство, цитирано от Ройтерс.

Оланд и Меркел са подчертали в телефонен разговор с Путин, че е много важно да бъде приложена много бързо вчерашната договорка в Берлин между външните министри на Франция, Германия, Русия и Украйна за постигане на споразумение за двустранно прекратяване на огъня.

Оланд и Меркел поискаха също от руския президент да подкрепи организирането на среща на контактната група преди 5 юли за уточняване на условията по прекратяването на огъня, се допълва в съобщението на Елисейския дворец.

За целта те помолиха руският президент Путин да се намеси и да насърчи сепаратистите да преговарят с украинските власти за намиране на решение, уточняват още от президентството.

Франсоа Оланд и Ангела Меркел ще разговарят в близките часове и с украинския президент Петро Порошенко, предаде Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 9 години

До ДО 25 шопа Първата световна война е започната от Русия. Втората също - заедно с Германия.

16

ДО 25 шопа

преди 9 години

Шопе, Русия си е Русия, дали при Иван грозни дали при Сталин или Путин, кръвта вода не става Така е и с швабите, двете световни войни ги разпалиха те. И при двете ядоха пердаха.

15

Шоп

преди 9 години

До ДО баба Меркел Така ли бе, умник? Ама това Бисмарк за Путинова Русия ли го е казал? Щото има малка разлика между сега и преди 150 години.

fallback