Снимка: Reuters
fallback

Полицията в Южна Индия задържа двама директори на строителни компании заради срутването на сграда в резултат на мусонните дъждове, предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата

Най-малко 22-ма души загинаха при рухването на две сгради в Индия вчера. Спасители с оксижени и лопати претърсват строителните отломки в главния град на щата Тамилнаду - Шенай, опасявайки се, че под тях са затрупани десетки работници.

Двамата директори на строителната компания Прайм Шристи са били задържани за разпит след началото на разследването на инцидента, съобщава полицай, представил се само с името Канан.

Възможно е сградата да се е срутила в резултат на гръмотевичен удар, смятат строителите. Гръмоотводът още не е бил инсталиран, това се прави след като сградата е почти завършена, съобщи строител на име Балагуру.

Дванайсететажна жилищна сграда в строеж се срина вчера в покрайнините на Шенай, връхлетян от проливни дъждове и мълнии.

Полицията съобщи, че 31 строителни работници са извадени изпод руините, но продължава търсенето на още над 10. Четирима работници загинали на място, а други седем починали от раните си в болница. Чуват се слаби гласове от затрупаните под развалините, а спасителите се опитват да стигнат до тях с газови горелки, метални пръти и лопати. Смята се, че в мазето на сградата е имало близо 90 работници, явили се да получат седмичните си заплати.

Дванайсет ранени работници са настанени в болница, а още шестима са били освободени, след като са прегледани. Властите разследват причините за трагедията. Близо 300 полицаи и пожарникари работиха цяла нощ в търсене на оцелели сред отломките. Може да са необходими два-три дни за разчистване на отломките, предупреди Ес Пи Селвам, ръководител на спасителната операция.

По-рано вчера 50-годишна четириетажна сграда се срина в беден квартал в индийската столица Делхи. Загинаха 11 души, а един е в болница. Повечето от сградите в квартала са строени без разрешително и с некачествени материали, каза източник от полицията. Според информационна агенция "Прес тръст ъв Индия" (ПТИ) рухването на зданието в Делхи е предизвикано от строеж в съседен парцел.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Discovery

преди 9 години

До 1:Значи до колкото виждаш това не е мълния!!! Това е цитирам: "грАмотевичен удар"... а грАмотевичния удар е много по-опасен от обикновения грЪмотевичен удар наричан още мълния... Така че, щом кака ти Мария е написала грАмотевичен удар, нека господ да ни пази от такива грАмотевици, като нея ;)...

1

фен на хан Крум

преди 9 години

Мълния по никакъв начин не може да срути стоманобетонна конструкция. Да подпали дървени части или да протече електричество по електропроводими предмети е по-реално.

fallback