Снимка: Reuters
fallback

Младеж от ромски произход се бори за живота си в парижка болница, след като бе пребит от гневни хора, които го обвинили, че е ограбил апартамент в общински блок, предаде ДПА, като се позова на местни медии.

16-годишното момче, чиято народност не се споменава, било открито в безсъзнание в петък вечерта в предградието на френската столица Пиерфит-сюр-Сен. То било пребито от местни жители, които го обвинили за грабежа.

Младежът живеел заедно със семейството си в изоставена къща срещу въпросния блок. Той бил задържан на няколко пъти в последно време по подозрение в кражби.

Големи ромски лагери изникнаха в Пиерфит-сюр-Сен през изминалото десетилетие, посочва ДПА. Агенцията отбелязва, че враждебността срещу имигрантите от това малцинство във Франция нарасна рязко през последните години.

Някои активисти за борба с расизма обясняват тази тенденция с изказвания на политици, които заклеймяват ромите.

Според някои оценки във Франция живеят 20 000 представители на това малцинство, предимно от Румъния и България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

208

Анонимен

преди 9 години

И друго, да си ги задържат там тези 20 000 роми от България и Румъния, да ги интегрират пък после да ни ги връщат.

207

Анонимен

преди 9 години

Само искам да кажа, който както иска така да го разбира. Разказвали са ми, че при Т. Живков не са слизали в центъра на града, стояли са си в горе в махлата. Днес българин на центъра в моя град трудно ще видиш. Трябва на национално ниво да се правят нещата. За тока миналата година имаше нац. протести. Еми за това, че *** имат повече права от нас. Ами излезте на улицата и кажете, че това не ви харесва, не по цял ден във форумите да си чешете езиците. Ако ли ни ами интеграция по френски.

206

romlyanin

преди 9 години

samo *** i rusia hi hi hi ruska pumia ste vie

fallback