Снимка БТА

Два украински бронетранспортьора са пресекли един след друг границата с Русия и са преминали на руска територия, където са били блокирани от граничната охрана, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Франс прес.

Брониран автомобил на украинските сили е навлязъл на 150 метра навътре в руската територия, екипажът е успял да избяга, но автомобилът е бил задържан, заяви говорителят на граничната служба на Ростовска област Василий Малаев. "Малко след това бе направен втори опит (за навлизане) от страна на украинските  въоръжени сили, за да си приберат бронетранспортьора", но и той се провалил, допълни Малаев.

Още по темата

Руският президент Владимир Путин "нареди на министерството на външните работи да се обърне към украинската страна по въпроса с нарушаването на границата от украински военни", каза Песков.

Руското външно министерство изпрати официален протест, като заяви, че подобни провокации "затрудняват едва започналия процес по възстановяване на двустранния руско-украински диалог", предаде ИТАР-ТАСС.

Украинските власти заявиха, че ще проверят случая. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase