Снимка: Reuters
fallback

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е "впечатлен от успехите на Путин", обявява в заглавие електронният в. "Утро".

Севернокорейският ръководител поздрави президента на Руската федерация във връзка с вчерашния празник - Деня на Русия. Ким Чен-ун похвали Владимир Путин за постиженията по пътя към икономическо благополучие и сигурност, отбелязва изданието.

"Руският народ, ръководен от президента, постигна големи резултати в гарантирането на национална сигурност и стабилност, също и в икономическата модернизация и укрепването на националната отбранителна способност", цитира посланието на Ким официалната агенция КЦТА.

Сътрудничеството между Пхенян и Москва се разширява, укрепват дружбата и историческите връзки помежду им, добавя лидерът на КНДР.

На прием по повод Деня на Русия, организиран в Пхенян, севернокорейският външнотърговски министър И Рьон-нам пожелал на руското правителство "големи успехи в създаването на мощна държава" и обещал: "Ще положим усилия неотклонно да развиваме двустранните политически, икономически и културни отношения".

Преди седмица се разбра, че КНДР и Русия минават към взаимни разплащания в рубли. През май Владимир Путин ратифицира документ, чрез който Москва опрости на Пхенян дълг в размер на 11 милиарда долара, напомня "Утро".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 10 години

До топалаАбе приятел ти направо си се вкарал в Големия брат ако найстина вярваш в това за кучетата и чичото на Ким.Ужас ,това ако го мислиш серизно ......направо незнам!

28

Анонимен

преди 10 години

Северна корея може да е ''***'' но не Ду.А на САЩ И ЕС,нито пък на който и да било другиго!ФАКТ!

27

Башар ал Асад

преди 10 години

Путин е велик ! Това и Ким го разбра ! Няма как плъховете да не бъдат смачкани !!!!!!

fallback