Снимка: Архив Reuters

Семействата на пътниците от изчезналия малайзийски пътнически самолет започнаха да получават компенсации по 50 000 долара, пише БиБиСи.

Вече шест малайзийски и едно китайско семейство са получили парите. Исканията за обезщетение на роднините на всички 239 изчезнали пътници могат да стигнат до 175 хиляди долара всяко.

Още по темата
Самолетът е в неизвестност от 8 март. Полетът е бил от Куала Лумпур до Пекин, но все още няма никаква следа от самолета.

Малайзийският зам.-външен министър Хамза Зайнудин подчерта, че правителството още не е обявило официално изчезването на самолета. Той коментира, че пълното изплащане на компенсациите може да се случи след официалното оповестяване на изхода от трагедията.

Много от роднините на жертвите все още отказват да приемат, че близките им може би са мъртви.

Група от семейства са събрали 5 млн. долара, за да спомогнат разследването на изчезналия самолет и искат да дадат пари на всеки, който може да знае нещо по случая.

Проведена е масивна операция в търсене на самолета, но нищо все още не е открито. Експертите продължават претърсвaнето на морското дъно.

Те смятат, че следата от самолета е свършила в Индийския океан, на стотици километри северозападно от австралийския град Пърт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase