Снимка: Reuters, архив
fallback

Ученик беше смъртоносно прострелян в гимназия близо до Портланд в американския щат Орегон, предаде Асошиейтед прес.

Предполагаемият стрелец също е мъртъв. Полицията е отцепила района, но час след случилото се съобщи, че положението е под контрол.

Въоръжен мъж влязъл тази сутрин в гимназия "Рейнолдс" в град Траутдейл и стрелял по ученик, който е починал, каза началникът на полицията в града, цитиран от Франс прес и БТА.

Това е поредният случай на подобни нападения в или край учебни заведения в САЩ, станали напоследък. На 5 юни 19-годишен младеж беше убит, а още двама души бяха ранени, след като въоръжен мъж откри огън в университетска сграда в Сиатъл. На 23 май студент уби шестима души в университет в Санта Барбара и се самоуби.

Двадесет деца и шестима възрастни бяха убити през декември 2012 г. при стрелба в начално училище в град Нютаун, щата Кънектикът. Трагедията потресе страната, но плановете на президента Барак Обама за щателни проверки при продажбите на оръжие и предложения за забрана на продажбата на боен тип автомати и ограничаване на продаваните количества боеприпаси така и не бяха приети миналата година от Конгреса. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Nox

преди 9 години

"До Nox 40Ти пиян ли си, *** ли, що ли?? Ти дете имаш ли???"Ти си малоумния. Да не би всички избити от правителства през 20ти век да не са били нечии деца?Как живота на няколко лапета ще е по ценен от този на милиони хора?"Кои точно избра да са сред тези "няколко", а?"Тези, които целят цялостно разоръжаване и тъпчат залухави пубери с по няколко вида психотропни медикаменти.Хитлер, Сталин, Мао, Фидел Кастро -- всички имат тенденцищта да разоръжават преди да почнат с масов демоцид.

39

Анонимен

преди 9 години

Ясно. Вече не искам да живея в САЩ. Ще поискам руско гражданство. Една дача в Сибир ще ми дойде добре. В Русия няма мафиоти, не убиват изобщо хора.

38

Анонимен

преди 9 години

Русия по много показатели не е в Европа и дори не е в Азия по равнище на корупцията, по продължителност на живота, по обем на инвестициите за наука и т.н., Русия е в Африка! Заврете си я отзад вашата пропаганда, *** !

fallback