Снимка: архив, Reuters
fallback

Учения на Балтийския флот, въздушно-десантните войски и военновъздушните сили на Русия започнаха в Калининградска област под ръководството на командващия войските на Западния военен окръг, заявиха от министерството на отбраната, цитирано от ИТАР-ТАСС.

"Ученията се провеждат едновременно със започналите в Европа международни учения "Саблен удар 2014" и "Балтопс 2014", казаха от министерството.

Oще по темата
"Количеството на включените в ученията в Калининградска област сили и средства на министерството на отбраната на Русия е съпоставимо с количеството на личния състав, въоръжението и военната техника, задействани в пограничните учения, провеждани от страна на НАТО", се казва в изявлението.

В руските учения участват корабни формирования, подразделения на въздушно-десантните войски и морската пехота, съединения на противовъздушната отбрана, изтребители-бомбардировачи "Су-34", вертолети "Ми-24" и бомбардировачи "Ту-22М3", уточни министерството.

Маневрите на НАТО "Саблен удар 2014" се провеждат в Литва, Латвия и Естония от 9 до 20 юни, а "Балтопс 2014" - в Балтийско море от 6 до 21 юни, отбелязва ИТАР-ТАСС.

В маневрите в балтийските държави участват десет страни членки, съобщи Франс прес. Това са едни от големите подобни учения след анексирането на Крим от Русия, отбелязва агенцията. Близо 4700 войници и 800 военни автомобили от Великобритания, Канада, САЩ, Финландия и Полша участват в ученията, провеждащи се край латвийската столица Рига, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

MSC

преди 9 години

До Анонимен Уважаеми Мъдрецо,дали си с нов или стар танк няма значение когато срещу теб се стреля с гранатомет като РПГ 29 вампир например!ПОНЯЛ!

97

MSC

преди 9 години

До Шоп Шопче ,СИСТЕМАТА ЕНЕРГИЯ- БУРАН е толкова копие на американските совалки,колкото Су 27 е копие на f 15!Несериозно и обидно за самия тебе е да пишеш такива неща при днешната информация.....

96

DDR

преди 9 години

до 147: Сравнението между Южна Добруджа и Крим е неуместно. Южна Добруджа е била върната на България с международен ДОГОВОР подписан от Румъния (демек, че е съгласна) и одобрен от Великите сили - поради този факт след ВСВ за разлика от Македония,Тракия и Поморавието които не остават в БГ защото са освободени а ла Путин.

fallback