Снимка: архив, Reuters

Преди да се каже каквото и да е за изявлението на България за „Южен поток“, трябва да се изясни ситуацията. Това заяви прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков пред РИА Новости.

Още по темата
От Кремъл смятат за преждевременно да се коментира изявлението на България за спиране на работата по проекта за газопровода „Южен поток“, каза Песков. „Трябва да се изясни, засега е рано да се каже каквото и да е“, обясни той.

Българският министър-председател Пламен Орешарски заяви вчера след среща с делегация от американски сенатори, че е разпоредил спиране на всички действия по изграждането на "Южен поток", докато не се постигне разбирателство с Европейската комисия за газопровода.

Междувременно стана ясно, че Сърбия ще трябва да отложи началото на строителството на „Южен поток“ на своя територия. Това съобщи сръбският вицепремиер Зорана Михайлович пред сръбския вестник „Блиц“.

„България е възлово място, следователно докато не приключат разговорите на България с Брюксел и на ЕС и Русия, и ние чакаме. Или докато Русия не промени маршрута. Във всеки случай обаче резултатът и от единия, и от другия сценарий означаване отлагане на работата в нашата страна“, заключи Михайлович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase