Снимка: архив, Reuters
fallback

Украинските сили за сигурност обстрелваха с артилерия центъра на град Славянск, при което загинаха четирима души, включително дете, заяви представител на местното „опълчение“, цитиран от ИТАР-ТАСС.

По думите му снаряди са засегнали домове, мебелна фабрика, ресторант и съобщителни връзки. Той каза, че има и "много пострадали от наранявания от осколки".

Според него по време на обстрела в центъра на града имало много хора, а в храм на площада тъкмо завършвала празнична служба.

Властите в Киев заявиха, че петима души от осемчленния екипаж на украински самолет, свален на 6 юни от „опълченци“ в района на Славянск, са загинали, а трима са се спасили.

Пресслужбата на специалната операция на Киев в Източна Украйна каза, че става въпрос за военно-транспортен самолет "Ан-26".

По-рано пресслужбата на "народния кмет" на Славянск Вячеслав Пономарьов заяви, че опълченците са свалили разузнавателен самолет "Ан-30".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 9 години

Малко са убитите ,още трябва за жертва на Молоха.

20

Анонимен

преди 9 години

До Опак човекТова не са мирни граждани ,а опитни профрсионалисти от вражеската на нас Червена армия.И трябва да им се отговори със също такива опитни професионалисти,а не като БГ военните-всичките са руски ***.

19

Анонимен

преди 9 години

До пенкоИстина ,че едни Юдеи около Путин воюват с други юдеи в Американския конгрес, а всички останали са пионките и машите.

fallback