Снимка: Reuters
fallback

Бившият премиер на Люксембург Жан-Клод Юнкер заяви, че няма да падне на колене, за да подкрепи Лондон неговата кандидатура за председател на Европейската комисия, пише британският в. "Гардиън".

"Няма да ме принудят да коленича пред британците, ще бъде грешка да отстъпим пред тях", подчертал Юнкер по време на заседание при закрити врата на Европейската народна партия, която има най-много депутати в ЕП след изборите през май.

Още след обявяване на резултатите от евровота британския премиер Дейвид Камерън изрази несъгласието си Юнкер да заеме висшия европейски пост. Според британците той е прекалено голям федералист. Камерън иска някой, който да разбира нуждата от промяна и от реформи, посочва британският вестник, цитиран от БТА.

Германският канцлер Ангела Меркел вече няколко пъти заяви подкрепата си за Юнкер, въпреки че подчерта, че гледната точка на Лондон трябва да се вземе предвид.

Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС би трябвало да предложат име на кандидат за председателския пост на ЕК на срещата си на върха в Брюксел на 26 и 27 юни. ЕП ще се произнесе по това предложение по време на пленарна сесия в Страсбург в средата на юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 9 години

Масон нагласен да смени португалеца,който също е масон.Зад борбите в Европарламента на партии и кандидати прозира истинската борба.Борбата между стари фамилии които скрити зад имена на фирми и банки управляват старицата Европа от почти век и половина изсмуквайки ресурс от цели държави.

8

mi4

преди 9 години

Или ще бъдем всички равноправни (а не както искат Ингилизите да са по-по-най), единни европейци, без граници и отделни държави или да хващаме влака за Евразийския съюз !!!

7

Анонимен

преди 9 години

Точно така, карайте се, бутнете тоя скапан съюз най-накрая.

fallback