Франсоа Оланд. Снимка БТА
fallback

Едва 18 процента от французите одобряват действията на президента Франсоа Оланд според проучване на общественото мнение на центъра ИФОП по поръчка на седмичника "Пари мач", цитирано от Франс прес.

През май в аналогична анкета Оланд получи подкрепата на 21 процента от избирателите. Новото социологическо проучване показа, че сега 81 процента не одобряват действията на своя държавен глава, което е с два процентни пункта повече в сравнение с миналия месец.

Сред избирането на Оланд за президент преди две години рейтингът му беше 63 процента, но постепенно намаляваше и сега за първи път спадна под психологическия праг от 20 процента.

Премиерът на френското социалистическо правителство Манюел Валс има подкрепата на 52 процента от французите, а 47 процента не одобряват действията му. Същите показатели той имаше и през май.

Проучването показа, че дясната опозиция не е спечелила повече обществено доверие - 63 процента от анкетираните смятат, че тя няма да се справи по-добре от настоящата изпълнителна власт, докато 36 процента са на обратното мнение.

Анкетата е осъществена по телефона на 30 и 31 май - броени дни след изборите за Европейски парламент във Франция, на които и социалистите, и дясната опозиция понесоха загуби, а на първо място се класира крайнодесния Национален фронт на Марин льо Пен. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 9 години

Сериозно одобрение. Бубаракът от САЩ също гони подобни проценти.., `що ли?

7

Анонимен

преди 9 години

Ха ха , баси *** заглавие!Не трябваше ли да е : 82% от французите НЕ одобряват Оланд!?

6

Анонимен

преди 9 години

Оланд - 18%, Путин - 88% ЛОЛ

fallback