Снимка: Ройтерс
fallback

Хиляди испанци демонстрираха снощи в центъра на Мадрид с искане за премахване на монархията в Испания след обявената вчера абдикация на крал Хуан Карлос, предаде Франс прес.

Oще по темата

"Бурбоните на избори", беше един от лозунгите, които можеха да се прочетат на плакатите, издигнати от демонстрантите, които развяха знамена на Втората испанска република, провъзгласена през 1931 г.

Демонстрацията е в отговор на призивите на партии и организации от лявата част на политическия спектър, които се надяват подобни демонстрации да се състоят и в други испански градове, отбелязва Франс прес.

Опасявайки се от безредици полицията затвори улиците, водещи към кралския дворец в центъра на Мадрид.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

емигрант

преди 9 години

Живея в Испания от 19 години. Нищо лошо не съм усетил от монархията. Чета тука коментари които са написани от... По е правилно първо да прочетете историята на тази страна, но задълбочено ....Посленка ще спорим.

42

ан

преди 9 години

с цената на какво са строени тези дворцивинаги съм се възмущавала когаато гледам построеното с кръвта на толкова много хора шепа аристократи са си живяли и ние ходим да ги зяпамечовекът е уникален и нищо не може да замени даже 1 чов животами този фонтан в рим дето са пускали деца да копаят дупкитеами лъскавите дворци в русияколко ли жертви са взели

41

Анонимен

преди 9 години

Самата презумция, че някой е повече от друг, заради това, че е роден в златни пелени е в пълно противоречие с принципите на демокрацията и Хартата за правата на човека, в която се казва, че никой не може да бъде дискриминиран по възраст, пол, етност, произход, религия, политически убеждения. Аристокрацията е отживелица, първите "аристократи" са обикновени бандити, завоювали властта с кръв и убийства.

fallback